Ingredience:
800 g rybího filé
6 stroužků česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
mletý kmín
sůl
Postup:
Filé nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem a poprášíme moukou. Prudce osmahneme po obou stranách...
Celý článek
Ingredience:
4 plátky mraženého rybího filé
2 dl mléka
2 vejce
50 g hladké mouky
100 g strouhaného ementálu
sůl
olej na smažení
Postup:
Z mléka, vajec a strouhaného sýra připravíme těstíčko. Každý plátek filé osolíme, obalíme v hladké mouce a potom...
Celý článek
Ingredience:
5 porcí kapra
60 g oleje
40 g másla
20 g česneku
sůl
feferonky
hladká mouka
Postup:
Kapra osolíme, pokapeme olejem a promícháme s posekanými feferonkami a česnekem. Necháme asi 3 hodiny odležet. Obalíme v mouce a pečeme na oleji....
Celý článek
Ingredience:
4 porce kapra
80 g tvrdého sýra
4 větší plátky šunky
1 kyselá okurka
80 g másla
sůl
máslo na potření
Postup:
Alobal potřeme máslem. Na plátky šunky položíme rybí řízky zbavené kůže a hřbetních kostí. Osolíme je, posypeme strouhaným sýrem, přiložíme čtvrtky podél rozkrojené...
Celý článek
Ingredience:
500 g rybího filé
100 g olomouckých tvarůžků
strouhanka
1 vejce
hladká mouka
sůl, pepř
česnek
Postup:
Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních, asi jako když se dělá drobenka na koláče). Filé nakrájíme na...
Celý článek
Ingredience:
pstruh (množství podle počtu strávníků)
sůl
kmín
máslo
3 lžíce oleje
Postup:
Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (300gramovou) je zhruba rovná polévková lžíce. Máslo necháme na pánvi rozpustit s olejem (zabrání...
Celý článek