Dědův zálesácký buřtguláš

Ingredience:

  • 4 – 6 kvalitních špekáčků (v případě krize přiměřené množství kabanosu)
  • přiměřené množství brambor
  • 2 středně velké cibule
  • sádlo
  • kelímek zakysané smetany
  • hladká mouka
  • mletá sladká paprika
  • gulášové koření
  • gulášová polévka v prášku
  • kmín
  • majoránka

Postup:

Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme odpovídající množství mleté sladké papriky, osmahneme (jen krátce, aby paprika nezhořkla) a vložíme oloupané a na plátky či kostičky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou, v níž rozmícháme gulášovou polévku v prášku a gulášové koření a dusíme. K téměř měkkým bramborám přimícháme oloupané, na plátky pokrájené a nasucho opečené špekáčky, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou, opatrně promícháme a ještě chvíli povaříme. Na konec vaření přidáme rozmělněnou majoránku.