Rybí polévka
28.11.2019 11:49
Ingredience:
- 2 kapří hlavy
- 300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí)
- 1/2 celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/2 l zeleninového vývaru
- 1 l vody
- 3 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 1/2 lžičky muškátového květu
- 1 lžíce krupice opražené na Floře
- bílý pepř, sůl
- žemle
Postup:
Kapří hlavy zbavíme skřelí a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením cca 40 minut. Pak přidáme rybí vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Scedíme, vnitřnosti pokrájíme a vrátíme do vývaru, z hlav obereme maso, pokrájíme a přidáme též do vývaru. Zeleninu uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka, vyjmeme, propasírujeme a vše přidáme k rybímu vývaru. Nakonec vmícháme opraženou krupici, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a ještě povaříme. Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou bílou žemlí.